Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dolch

29. 6. 2011 11:10
Reformy jsou fejk

:-)

0 0
možnosti

Amoniak II

29. 6. 2011 11:09
Obráceně

Povyhazovat Fejky? Neměla by se podstatně dřív upřít pozornost na ty, kteří podobná místa vytvářejí a navrhují k nim platy? Není problém že někdo akceptuje smlouvu. Problém je, že ji někdo navrhl!

0 0
možnosti

buxus

29. 6. 2011 11:22
Re: Obráceně

Jak se říká, každá hůl má dva konce. Na jedné straně je ten, kdo taková místa vytváří (v tom s vámi naprosto souhlasím), ale na druhé straně jsou partajní (i nepartajní kámoši), kteří vytvářejí silné tlaky na to, aby se taková místa zřizovala a obsazovala. Čili právní odpovědnost (při nakládání s cizím/státním) majetkem má ten, co takto hospodaří ve státem vlastněném či kontrolovaném podniku, ale morální odpovědnost mají i ti, kteří tato místa požadují. Jak to bylo konkrétně v případě Fejka těžko říci, ale fakt je, že prostě vzal silně nadhodnocené místo nádražní lampárny, nebylo mu to hloupé a zlatý padák, za nesmyslnou nekonkurenční doložku si ponechal. Právně odpovědný není, ale morálně ano. Navíc to bylo dost neprozíravé. Pokud chtěl vstoupit do politiky, tak tohle mu dost voličů nezapomene. Ani pro soukromou firmu není moc velkým doporučením manažer, který hledá teplé místečko za hodně peněz a bez větší odpovědnosti.

0 0
možnosti

Gašpo

29. 6. 2011 10:27
Sú horšie veci a ani s nimi sa neurobí vobec nič.

Ktosi si dal už prácu, že spočítal dohromady všetky sumy mediálne odhaledých korupčných káuz a prehmatov ( teraz ten link hľadať nebudem ). Došiel k číslu, ktoré prevyšuje štátny dlh ČR. Čo z toho vyplýva?

Politici zadlžujú štát, aby nastrkali peniaze do patričných súkromných vrecák a straníckych pokladníc. Banky na tom vytrieskajú poriadne sumy na úrokoch. A hádajte, kto to všetko platí ?

Urobí sa s tým niečo? Samozrejme, že nič. Na tomto skorumpovanom systéme stojí existencia celého politického spektra. Profituje z toho finančná lobby, kmotrovská podnikateľská lobby a politické strany. To sú defakto vládci v tejto "demokracii". Uveďte mi jediný dovod, prečo by oni mali niečo meniť. A jediný dovod, prečo by boli ochotní nejaké zmeny pripustiť.

3 0
možnosti

RoKo 1

29. 6. 2011 10:32
Re: Sú horšie veci a ani s nimi sa neurobí vobec nič.

No, možná právě proto, že jim zvoní hrana! Tak kdy jindy?[>-]

0 0
možnosti

Petrhans7.

29. 6. 2011 10:18
Hlavně narostla geometrickou

řadou i funkce mluvčích. Kolikpak asi tato ústa našich politiků i veřejnosprávních vedoucích pracovníků asi měsíčně stojí?

Otázka, jsou tito mluvčí potřeba? Nebo se vrchlní státní úředníci bojí veřejnosti i novinářů?

0 0
možnosti

Saša

29. 6. 2011 10:13
Ale ne.

Vyřizovači stížností jsou také zapotřebí. U podniků poskytujících služby veřejnosti je to potřebná práce.

Ovšem absurdní je ten plat.

Vůbec jsou platy managementu absurdně veliké, nepochopitelně vysoké. Mnononásobky průměrného příjmu.

Proto by se mělo zavést strmě progresivní zdanění.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS