Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

4. 11. 2013 9:02

No pokud jste vojákem, rozhodně pokud jste byl vojákem ČSLA, tak víte, že nejprve musíte rozkaz vykonat a pak si můžete stěžovat.

0 0
možnosti
MS

Pokud ovšem ten rozkaz není vyloženě nesmyslný, což se v případě Pohůnka evidentně nestalo.

0 0
možnosti
LC

Tak tahle úvaha se vám poněkud nepovedla. Sledovačka je pro toho Pohůnka zřejmě normální práce, každodenní chleba. (To je jedna z metod práce všech zpravodajských služeb na světě. A může se vám to i nelíbit.) Tak proč by měl odmítnout splnění rozkazu? Nedostal rozkaz někoho zastřelit, tedy rozkaz, který by byl proti lidskosti atd. ... Co já vím, tak o rozkazech se ani nehlasuje, ani je neprobírá odborová organizace. Konečně, zkuste dnes v nějaké velké firmě diskutovat o pracovním příkazu, byť jen s mistrem/vedoucím úseku a pod.

0 0
možnosti
Foto

Dovoluji si s vámi nesouhlasit.

Ne proto, že bych nechápal jak to myslíte a co tím chcete říct, ale proto že jste poněkud podlehl demagogii. Ono totiž není souměřitelné někoho sledovat a na někoho střílet. A on přece nedostal rozkaz střílet. On dostal rozkaz někoho sledovat. To byste také odmítl? A z jakého důvodu, když by to byla vaše běžná práce. Pokud přijmu vaše příměry, tak bych to pojal asi takto:

Když vám dá nadřízený rozkaz změřit průchodnost určité ulice, jestli tam projede transportér (jak píšete byl jste u útvaru školen) na zásah - odmítl byste ho? Proč? Pokud budete tvrdit, že ano, tak z jakého důvodu? Zkuste to upřímně k sobě zvážit...

Na vojně se plní oprávněné rozkazy a pak si můžete stěžovat. Když vám řeknou skočit z okna, není to rozkaz k němuž je jakýkoliv váš nadřízený oprávněn, když vám řeknou střílej při ochraně muničáku na zloděje - budete střílet? Myslím, že asi ano...

11 0
možnosti
Foto

Zde musím s panem Macháčkem souhlasit, Romane. Váš postoj je dosti naivní a malinko také čpí tím, co já dobře znám. Nouzí o téma. A té by měl člověk odolat a čekat, dokud výživné téma nepřijde. Ale já radím a sám to nedělám.

5 0
možnosti
ZB

Pohunek nešel střílet na třídního nepřítele, jen sledoval jednu ženskou.Vaše srovnání je hodně demagogické.

8 0
možnosti
Foto

Ona je ale otázka, na čí rozkaz?

0 3
možnosti
JZ

J27a24n 50Z11í24m98a

3. 11. 2013 19:40

Víte to je jen nezkušenost. Vojáci opravu musejí poslouchat. A pokud byste si myslel že tomu tak není, dovolím si vám doporučit román Černí baroni. Spekulující cívilové si myslí že mají na všechno čas. To vojáci nemají. A to se neměnilo v osmnáctém, dvacátém a nebude se to měnit ani v jedenadvacátém století. Vojáci totiž poslouchají rozkazy. Jsou to vojáci. Nikoli pidalové.

Narozdíl od Vás na to nemají čas.

Jenda !!

8 0
možnosti
Foto

Volně by se dalo říct, že nejenže nemají čas, ale ani rozum... Smutný.

0 6
možnosti
  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2593x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik