Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

IS je v podstatě malá radikální sekta uvnitř islámu.Co je ovšem hnus,je posuzovat ostatní muslimy,kteří nemají s touto sektou nic společného,podle činu těchto fanatiku.Nějak zapomínáte,že drtivá většina obětí šílenství této sekty jsou právě muslimové a jsou to i muslimové,kdo proti této sektě bojují a snaží se ji zlikvidovat...

3 4
možnosti

RvRvKdo to zaručí, že nemají nic společného, kromě Koránu?!! Vy?8-o

Ještě se nenašel v celé Evropě jediný imám, který by to zaručil a řekl: TOTO A TOTO UŽ NEPLATÍ !!!

3 0
možnosti

..... netřeba dále diskutovat,- vše bylo řešeno,- viz. Braun a Haluza R^R^!

1 0
možnosti
Foto

Víte, ono to vše je daleko složitější, a velké nebezpečí spočívá ve faktu, že si lidé tu složitost neuvědomují. Například : Když půjdu do nějakého strip baru v Praze, nebo Plzni nebo kdekoliv, a vystřílim jej a pak řeknu že jsem to udělal jménem božím, že jsem křesťan a katolík, ani zdaleka to nebude znamenat, že jím opravdu jsem. Církev mne odsoudí, doufám, a vše bude tak jasné.

ISIS tvrdí že jsou ti správní muslimové, že jen oni hlásají ten správný islám a tady přichází ten problém. Celý svět okamžitě každého muslima vidí, jako kovaného teroristu. Důvod je prostý. Jednak je to roztříštěnost Islámu a fakt, že prakticky neexistuje žádná vedoucí autorita která by jasně řekla NE, vy nejednáte jménem islámu. Další potíž je v tom, že Islám se za celá staletí nereformoval a nevyvíjel. Země které vyznávají islám neprošly civilizačním vývojem jako křesťanské země. Proto se tam to zlo a dogma usídlilo a není snadné je vymýtit. Proto je tak silná nenávist vůči Izraeli, která je jedinou zemí v regionu, kde vládne svoboda, což se samozřejmě ortodoxním islámistům nelíbí protože se bojí rozšíření, a napomáhá jím i tupost antisemitů z celého světa.

No a když to vše sečteme, tak i my sami si podřezáváme větev, protože namísto abychom se snažili získat muslimy na svou stranu, proti těm, kteří ničí i je samotné, tak voláme po zákazu Islámu. Je to jako když pacienta, postiženého rakovinou zabijeme, namísto abychom jej léčili.

2 3
možnosti

Nemyslím , že si muslimové udělají sami pořádek. Pochopte , je jim od dětství něco vtloukáno do hlavy a oni nepřekročí stín své tzv.víry. Pokud jdou proti sobě , tak jenom pro výklad koránu , ne kvůli našemu vidění světa. Jenom tvrdé vymezení pozic udrží mír . Pronikání do Evropy , Austrálie nebo Států přinese jenom destabilizaci a násilí.

13 0
možnosti
Foto

Český člověk je vynalézavý. Pan Dolínek je zářný příklad českého politika a ve spojení s panem Ovčáčkem by vytvořil i geniálnější akce. Pokud tyto elity mají chránit náš stát tak potěš.

Evropa se dnes zabývá následky ne příčinou migrace. A proč? Pseudohumanisté pomohli destabilizovat muslimský svět. Přikládali polínka pod kotlík umírněných (jak rád to slovo používám) v Sýrii, osvobodili Libyi od diktátora. A obchodníci? Válka je dobrý kšeft, který dokáže vylepšit statistiku HDP. Uznat svou chybu se nějak nechce, protože by to stálo životy nemalého počtu vojáků s nejistým výsledkem.

Stavět vlastní plotečky je sice řešení, ale není to na dlouho. Chce to pořádné politiky, kteří dokážou jednat na úrovni, spekulovat, intrikovat a přinést čerstvý vítr do Evropské politiky. Bohužel žádného neznám -máte nějaký typ?

A pro příště milí politikové - všimněte si Kuby (nemyslím tím Jakuba), je na dostřel USA a prozatím nepřítel. USA režim nechávají vyhnít a ten se pomalu obrací směrem, kterým chtějí - a za vším je obchod. Arabský svět má ropu a to je všechno. Pokud by neměl odbyt, tak po nich ani pes neštěkne.

0 0
možnosti
Foto

Mně v této souvislosti napadá ještě jedná věc. Totiž jaké velké a obrovské štěstí měl svět v Egyptě. Tam stačilo málo, a nestačili bychom se divit. Naštěstí Egypt je příkladem země, která je sice islámská, nicméně ten civilizační esprit, pokud to tak mohu nazvat úplně nezmizel. Říká se, že pokud řeknete A, měli byste říct i B. A v případě podpory změn režimů to platí dvojnásobně. To co udělali spojenci v Iráku, Afganistánu, Libyi a dalších zemích, to bylo trestuhodně naivní. Nestačí jen diktátora odstranit. Je nutné dané zemi i pomoci, aby se tam neusadil jiný, horší diktátor. No a západ dětinsky uvěřil prvnímu, který se jím namanul. Tato situace pokračuje v Syrii. Všichni vědí, že Asad je prevít a měl by jít. Jenže ona ta opozice je ještě horší. Tohle už teď také všichni vědí. Výsledek toho je, že Asad ví že oni to vědí, a že pro záchranu alespoň toho co se zachránit dá, nikdo nebude tlačit na jeho osobu, proto si dovoluje a bude si dovolovat stále více. Za pomoci Ruska a Iránu, samozřejmě. A USA a západ nemá jinou možnost, nežli stát v pozadí. Vlastní vinou, dodávám.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS