Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Plný souhlas. Vydržel jsem to, přestože mně stačí ji vidět a je mně špatně (a určitě to nesouvisí s jejím vzhledem).

Snad ještě její chápání fungování vlády: já se starám o sociální aspekt (rozuměj: rozhazování) a ministryně financí ať se stará, kde na to vzít. To jí ještě nikdo nevysvětlil, že vláda rozhoduje jako celek. Kdo rozhoduje, je zodpovědný! Je tedy paní Maláčová zodpovědná i za rozpočet.

A její poznámka, aby na ní nechodil oponent (pan Niedermayer) s čísly. že je rozhodující sociální pohled.

Mimochodem: Tušíte, proč má matka, která se stará o dítě pouze do jednoho roku sociální dávku 25 tisíc měsíčně, zatím co ta, která se stará o dítě celé tři roky má potřebu sociální dávky pouze 8 300 Kč a "čtyřletá" pouze 6 125 Kč? Proč nestačí té první rovněž kolem šesti tisíc. Kdyby byla tato dávku koncipována rozumně, nemohl by vzniknout současný spor.

3 0
možnosti
Foto

Takže názor Maláčové má stejnou váhu jako Schillerové. Pouze navrhuje, ba s rizikem, že si Vás nezíská.

0 0
možnosti

Možná si vzala inspiraci od expremiéra Grosse:

Pane Grossi, odkud berete peníze?

Z nočního stolku.

A kdo vám je tam dává?

Moje žena.

A ta je bere odkud?

Já jí je dávám.

A vy máte ty peníze odkud?

Vždyť říkám, že z nočního stolku. :-)

0 0
možnosti

Inflace se nám hezky rozjíždí, končí to obvykle válkou, jako na Balkáně v 90. letech minulého století a jako v Německu v 1. pol. 20. století.

0 0
možnosti

Problém je mnohem složitější. Nemyslím, že když ušetříme na důchodcích, tak se ostatním skupinám bude lépe žít. Možná se z Česka vyveze více zisků. A s počtem narozených dětí musíme taky něco dělat - leda bychom chtěli úbytek obyvatel kompenzovat migrací.

Jo a měli bychom taky něco dělat s tou montovnou Evropy.

2 0
možnosti
Foto

Nechtě kurs koruny volně plavat a bude po problému.

1 0
možnosti
Foto

Ceny od r. 1967 vzrostly nominálně tak minimálně deset krát.

Průměrný plat vzrostl od r. 1967 z 1500 Kčs na 30 000, - Kčs, tedy dvacet krát

Průměrný důchod vzrostl z 600 korun na 13 000 korun, tedy zhruba 11krát

Nezdá se vám tedy, že ty veřejné zdroje nejsou jenom díky přesunu z daní přímých na daně nepřímé, tedy odvozené od cen, ne tím studiem paní Maláčové v GB, kde přece jenom ještě existuje větší důraz na přímé daně?

0 0
možnosti
Foto

A neměl byste se spíše ptát na tento problém, v r. 2013 stál kilometr dálnic 400 milionů, teď se to podařilo srazit na 150 miliónů, což je mimochodem přesně desetkrát tolik, na kolik přišel kilometr dálníc v r. 1967.

Neměl byste spíše přemýšlet nad tím, jak to že v r. 2013 vyhazoval stát peníze za dálnice lopatou oknem. A za to ministr Maláčová rozhodně nemůže. A když tedy stát tak pěkně dnes hospodaří, proč by nemohlo být zvýšeno alespoň životní minimum?

Oprava: Průměrný důchod vzrostl od r. 1967 třináct krát. Ale všimněte si prosím relace mezi dnešním důchodem a platem, a tehdejším.

1 0
možnosti

Pane Kostale, neni smutne poslouchat pani ministrini, ale hrozna je nemoznost se ji zbavit. Otravnou mouchu muzete zabit, ale pani ministrinkyni nemuzete ani jako obcan vyhodit. Smutny to zitrek!!!

12 1
možnosti
Foto

Zdravím... Myslím, že je hrozné ji poslouchat. A ještě horší je fakt, že něco takového může vůbec svá moudra šířit a navíc, jako člen vlády. RoK

9 0
možnosti
Foto

Paní Maláčová už dostala výstižnou přezdívku - Venezuela. :-)

27 0
možnosti

I21v27o 29Ž32á94č90e37k

7. 4. 2019 21:29

Když jsem chodil asi do sedmé třídy, tak jeden můj spolužák dostal nápad: ať stát nechá vytisknout dvakrát víc peněz a všem zdvojnásobí platy. Všichni se budeme mít dvakrát líp.

22 0
možnosti
Foto

A když totéž praktikuje ČNB, tak vám to nevadí?

0 0
možnosti

... Kde na to tahle odbornice sežene zdroje?... Ale to ona nám už před nedávnem prozradila. Zvýší platy státním zaměstnancům, kteří tím pádem budou platit vyšší daně z příjmů, né? :-)

22 0
možnosti

Možná je to záměrné. Maláčová s Petříčkem mohou zajistit socdem 10% v dalších volbách. Stará garda - Foldyna, Hašek apod. těžko. A 10% k přežití stačí, o vůdčích cca 25-30 už neusiluje, je to mimo realitu.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS