Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prof. Ing. Stanislav Kmoch, CSc. vedoucí laboratoře pro studium vzácných nemocí při první lékařské fakultě v Praze, který studuje covid a covid je 361 virem, který studuje a, který uvádí, že virus je shluk proteinů, jež v sobě udržuje vodu a proteiny. Pokud jej v teplém počasí vyplivnete, než dopadne na zem odpaří se uschne. Nemůžete covid získat dotykem. Naše pokožka je součástí imunitního systému. Proti viru máme na pokožce proteiny, které trčí nahoru. Vir, který se vám dostane na pokožku vir se nalepí na proteiny a proteázy začnou vir žrát Covid-19 je kapénková nákaza a vyžaduje delší kontakt lidí. Není tam přenos dotykem na kliku a podobně. Rouška má smysl u toho, kdo smrká, kašle, jinak se jedná o placebo efekt. Podle jeho slov.

1 1
možnosti

politici by si v tomto pripade meli vzit volno - klidne i placeny

specialiste se postaraji a lidi taky nejsou ovce, aby nevedeli, jak se chovat

hezkou nedeli preju

0 0
možnosti

Pan Vojtěch asi čeká, až se do svého obvyklého modusu a to může trvat. Korona není nic pro státníky. Tím atˇ se zabývá zdravotnický personál. Koronavirus přece počká, ten nám neuteče.

0 0
možnosti
Foto

MUDr. Jiří Votruba primář první kliniky tuberkulózy a respiračních onemocnění Všeobecné fakulty nemocnice v Praze. V Reflexu, uvedl, že byli donuceni vytvářet covidová centra, nemohli brát závažně onemocnělé pacienty a pořád se převlékat. V nemocnicích v Praze v covidových centrech bylo obsazeno šest a deset procent lůžek. Jejich nemocnice měla 35 pacientů s covidem a mohli přijmout až třikrát tolik pacientů s covidem a dnes nemají ani jednoho. Podle jeho slov, šéf italského národního statistického úřadu ve své zprávě uvedl, že v březnu, kdy u nich nákaza vrcholila umřelo méně lidí v Itálií, než v předchozích letech na jiné virózy. Dále primář MUDr. Jiří Votruba uvádí, že ve světě umře za rok na tuberkulózu milion dvě stě tisíci lidí. Na coronavirus zatím 600 tisíc lidí. Ti, co umírají na tuberu jsou o dvacet let mladší než ti, co zemřou na covid. Onemocnění covidem má z velké většiny lehký průběh. Tahle nákaza se dala zvládnout i běžnými prostředky a postupy. Pro coronavirus není třeba klást žádní epidemiologická měřítka. Covid 19 nedosahuje ni zdaleka síly epidemie. Podle jeho slov to nebyla ani epidemie ani pandemie a není mu jasné, kdo z toho humbuku kolem covidu 19 může profitovat. Už jenom proto, že víc lidí umře na následky neléčení jiných nemocí. Klade si otázku, jestli je vinna celková zbabělost a změkčilost naší civilizace, která se nechala vystrašit. Anebo šílenství epidemiologů. Z ekonomického hlediska jsme v pěkném průšvihu To, co uvádí tento lékař uvádí i lékaři, kteří přijdou s covidem do styku.

4 0
možnosti

Tak pravda zpravidla není v jednom či druhém extrému. Je mi divné, že třeba GB i Švédsko dost otočily proti původním názorům a relativně mladý a jistě dobře živený a ošetřovaný Boris nevypadal dobře. Kdyby to šílenství bylo jen u nás tak bych názorům pana primáře i třeba "principála" věřil více.

4 0
možnosti
Foto

I47v61o 12C28i93l65i97c83h

15. 8. 2020 20:13

Koukám, že jsme se strefili hned za sebou na stejné téma ;-) Takže máte ode mne karmu R^

1 0
možnosti
Foto

Jo, už jsem si taky všimnul...R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2593x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik