Velký hráč Zeman a upištěná parta mafiánských myší

27. 07. 2013 19:28:04
O jezevci z Vysočiny nebylo dlouho slyšet. Tak dlouho, že na něj vlastně všichni zapomněli. Ale Miloš Zeman má sloní paměť. On si moc dobře pamatoval a povedl se mu návrat ve velkém stylu. V tak velkém, že i zkušení Terminátoři a šíbři politických stran, jenž přežili už téměř vše, těžce lapají po dechu.

Všichni jakoby podlehli iluzi, že se na Hrad vrátí už jenom jakýsi stařík s vratkou chůzí a tabákovým odérem. To se ale sakra spletli! Vrátil se totiž ten starý známý Zeman, o kterém si sice řada lidí může s úšklebkem pomyslet cokoliv, ale nikdy ne to, že je hloupý. A vypukla panika...

Zeman, stejně jako v minulosti, dokáže narozdíl od jiných využít celé politické hřiště a užívá si to. Zrovna jako v minulosti, kdy s dalším silným hráčem Klausem dokázali rukou společnou rozdělit hřiště k obrazu svému. Tehdy vlastně vznikl modrý pták s oranžovou šálou na krku. Dnes se mu povedlo mistrně využít vzniklé situace a v podstatě odstřelit vládu, proti které brojil už ve své prezidentské volební kampani a vlastně si tak nahání další body, neboť optikou jeho voličů, tohle přeci slíbil.

Nezapomněl ani na bývalé stranické podrazáky a začíná pomalu, ale jistě drolit i ČSSD. Hysterické výkřiky ze všech sran, vyznívají spíš jako pištění malých myšiček, jenž i přes své mafiánské napojení na různé lobbisty, jsou stále vůči velkému hráči stavěni znovu a znovu jen do role nevítaných a nechtěných hlodavců. A nabíhají si do nových a nových pastiček a pastí.

Díky Zemanovi se v plné nahotě projevila slabost a malost těch rádoby vůdců nás všech. Je skutečně až zarážející a směšné sledovat reakce napříč spektrem. Zemana občas možná sestřelí viróza, ale on se z ní vyspí. To se ale rozhodně nedá říci o nikom z těch, kdo si hrají s myšlenkou nějaké hypotetické hračky v podobě 101, protože kde nic není ani spánek nepomůže. A to Zeman moc dobře ví...

Myslím, že s přibývajícím časem to začne docházet i té partě kolem koryt a vlastně nebude nikdo, kdo by chtěl na tu chvíli do řádných voleb, postavit vládu. Jedno je totiž jisté, u Zemana nemůžete dopředu počítat s ničím a v takovou chvíli je možná pro všechny lepší, být raději ve stínu, než hrát hru s tímhle velkým klukem. Takže osobně si myslím, že pískot těch myšiček možná rychle utichne. Uvidíme...

Jedno je jisté. Zeman otevřel oči spoustě lidí, kteří si mysleli, že volili nějaké tygry. Kdepak, je to jen neustále se opakující eskadra korytářů. Když někoho označuje p. Kalousek jako invazivní komando, nebylo by od věci juknout se do zrcadla. Viděli by vlastní letitou invazivnost, neschopnost a malost. A to neomluví ani narážky na virózy a buranství. To je jen laciné a nízké okopávání kotníků, vyznívající spíše jako komentář sebe samého. Vlastně po dlouhé době poprvé bylo nastaveno zrcadlo, které nemilosrdně ukazuje kdo, je kdo. A v něm je najednou tak krásně vidět ta čirost myšlenek a bezbřehá oddanost demokracii. Protože jedno je jisté, kdyby šlo všem těm šlechetným bojovníkům za zachování vznešených idejí a myšlenek, stačí přeci drobnost. Rozpustit sebe sama a dát si to na novou férovku...

Přeji pěkný den.

P.S.: Zemana jsem nevolil...

Autor: Roman Košťál | sobota 27.7.2013 19:28 | karma článku: 48.01 | přečteno: 19910x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.23 | Přečteno: 596 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2078 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.81 | Přečteno: 294 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.33 | Přečteno: 211 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 276 | Diskuse
Počet článků 316 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2414
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...