Roman Košťál

„Nauč ho nenávisti ke všem, kteří neuznávají Alláha...“

3. 05. 2014 20:50:04
To jsou slova nejvyššího představitele „českých“ muslimů Muneeba Hassana Alrawiho, prý vytržená z kontextu. Teď už by pouze v ideálním státě sekal ruce...

Nejsem žádný náboženský specialista ani odborník na islám. Po rozhovoru s tímhle hodným muslimem, musím ale konstatovat, že kdyby byl naživu Hitler, je poměrně dost možné, že i on by dnes dostal prostor k prezentaci své „nezávadné“ myšlenky například ohledně židovské otázky a jistě by nám všem vysvětlil, že myšlenka to byla zcela nezávadná a jen určité „nuly plné nenávisti, komplexů, teorií a konspirace“ kazí dojem z jinak čisté a morální idey.

Já nejsem nijak silně nábožensky orientován, víra pro mne není nějaký fousatý pantáta, víra pro mne neznamená, že musím, ale že můžu. Víra je věc neuchopitelná a buď jí člověk v sobě má, nebo ne. Když ona víra (jakákoliv) někomu pomůže překonat těžké životní situace, potom plní to proč se nazývá vírou.

Jestli ale někdo ve jménu víry učí nenávist, seká ruce, ukamenuje jiného, nebo své dítě opásá výbušninou a ve jménu oné víry ho pošle roztrhat mezi dav jiných nevinných lidí, to už není víra. To už je čistý fanatismus. To není víra, která je pro mne přijatelná a nechci žít v zemi, kde by bylo možné o tomto svobodně mluvit a šířit tuto zvrácenou myšlenku legálně dál.

Jestli zde žijí přistěhovalci se zemí, kde je vidění jejich víry takové, jako u p. Alrawiho pak by bylo na místě ptát se, proč chtějí své ideální vidění světa a víry hledat tam, kde ani historicky a ani nábožensky takový ideál nikdy nebyl a chci věřit, že ani nebude.

Nevím, co si myslet o muslimské protestní akci před ministerstvem vnitra. Když v Londýně muslimové podřízli neozbrojeného a bezbraného vojáka mimo službu, nějak jsem nezaznamenal, že by na protest proti této zvrhlosti v rámci jakési jejich víry svolali protest, jímž by se od takové víry distancovali. Svinstva nedělá žádná víra a nikdy ani nedělala. Svinstva dělají zase jenom lidé a odvolávat se na něco, co se nedá uchopit, zato ale super zneužít, je to samé, jako po té své jediné „pravdě“ šlapat.

Nikomu nechci upírat právo na víru a vyznání, jen nevím, zda je přijatelné, aby se v zemi s rozdílnou kulturou, historií a nakonec i vírou vyhraňoval někdo tak účelově a ještě k tomu dostával prostor v médiích. Jestli se někdo cítí nějak diskvalifikován a utlačován na svých právech, není nic jednoduššího, než se vrátit do své domoviny a budovat si onen ideální stát, kde se sekají ruce, právě tam.

Pěkný večer.

Autor: Roman Košťál | karma: 35.42 | přečteno: 1370 ×
Poslední články autora