Kalouskova konstruktivní opozice

 Tenhle poslanecký abstinent nám tvrdil, nakolik bude opozičně konstruktivní. Že prý vrátí tomu opozičnictví ten správný, demokratický říz. Místo toho se on a jeho spolubojovníci vytasili zatím pouze s trapnými pindy. Ono se ale ani nic jiného, čekat nedalo.

  

 Topácký zpěvák Korte požaduje tlumočníka, když mluví Babiš, což v kontextu s blábolením pana knížete působí celkem teatrálně, protože při jeho projevech, to je více než často zralé minimálně na titulky, což není výsměch, ale holé konstatování faktu. Šéf klubu Kalousek konstruktivně drmolí nesmysly a napadá kohokoliv za cokoliv, jen tak z plezíru. Gazdík to vzal radši přes plození děcek a budiž mu za to čest. Je to asi to nejlepší, čím může přispět a prospět.

 Je až s podivem, kolik prostoru na své bláboly dostává nyní opoziční plivač, bývalý vrchní financ. Tu mu vadí mikina, tu je nespokojen s tím, jak to ona mikina šéfuje a asi úplně nejvíc mu vadí, že to nějak v té sněmovně vyschlo.

 Jsem dalek toho, abych adoroval současnou koalici, abych pěl nějaké ódy na Sobotkovo premiérovaní, abych velebil slibotechnu v podání vlády. To fakt ne. Na druhou stranu, nechal bych té nové propletenici aspoň chvilku času. Nečekám zázraky, ale konstruktivní opozici si prostě představuji jinak.

 Je jisté, že kritika Sobotky a spol., tak nějak vždy sedne na úrodnou půdu, protože s vědomím toho, co je za panem Sobotkou, s vidinou otazníků skrze členství v StB p. Babiše, s vidinou rychlostudenta Chovance, s vidinou studia na univerzitě K. Gottwalda pana ministra školství, s ohledem na naivní a hloupé komentáře paní Válkové, na zvláštní nákupy p. Němečka atd., je jisté, že vždy bude do čeho se trefovat. Jde ale spíše o to, kdo chce střílet. Pakliže se rozhodne pálit zrovna pan Kalousek, je to parodie a výsměch zároveň.

 Kdyby se nejednalo o lidi, kteří nám všem mají určovat, nakolik a jak se nám všem bude žít, bylo by to k smíchu. Takhle je to ale daleko spíš o tom, že se volba stává pouze ruskou ruletou a vítěz nejsme my. A bohužel ani nebudeme. Král měl vždycky svého šaška a je fakt, že monarchie u nás není. Asi i proto, nebo právě proto, máme těch šašků možná až příliš. Jen nevím, zda je to pokrok. Kdoví...

 Pěkný den.

Autor: Roman Košťál | středa 14.5.2014 9:16 | karma článku: 26,80 | přečteno: 946x