Plivnout si na Okamuru? Proč ne, je to zadarmo a vypadá to dobře.

 Okamura je takovým laciným terčem. Co na tom, že má ve spoustě věcí pravdu? Ta přeci nikoho nezajímá a už vůbec ne samolibé nabubřelce typu Dienstbiera a spol. Všichni se pohoršují a ukazují prstem: "To on je ten zlý a špatný..."  Opravdu?

 ČSSD má na hlavě tolik másla, že může v pohodě konkurovat Madetě a chce moralizovat a kázat. ODS a TOP 09, to je taky slušná máslovna. KDÚ, rodiště pana Kalouska, je pro mne něco, jako trest boží. Tihle všichni čistí se pustili do Okamury za jeho prohlášení směrem k pracovnímu táboru v Letech. Od nich to fakt sedí!

 Okamura neobjevil Ameriku, jen reálně nazval věci pravým jménem. Uměle vyvolaná hysterie je jen snahou zakrýt daleko větší lumpárny kolem služebního zákona. Jen pokus odvrátit pozornost a k tomu se hodí cokoli. Když kdysi ČSSD a ODS uzavřeli koaliční smlouvu, bylo a je to hodně podobné tomu, co teď dojednali kolem služebního zákonu. Trapně okatá politická dohoda, zajišťujicí v budoucnu zachovat si vliv tak, aby si mohli hrát své zákulisní hry. Určovat co, kdy, za co, za kolik a hlavně komu.

 Vzpomenu-li si na Toskánský mejdan, tak se musím jen smát té okaté honbě na veřejného nepřítele Okamuru. Ano, Okamura je v opozici a navíc se nebojí říkat pravdu. Často má hodně pravdy a ta se tak nějak nelíbí. Tak se jednoduše vytrhne něco z kontextu a mrskne se to médiím...

 A tak se najednou dozvídáme, že už prý v Úsvitu je nějaký rozkol. Jasně, v ČSSD je všechno zcela OK. Ministr zbytečných věcí je naprosto v pohodě s béčkovým premiérem. A tak si všichni dojemně zavzdychají, jaký je ten Okamura hrozný a nedemokratický... Někomu to stačí, někdo se jen usměje. Mám rád tyhle politické trapky, co si myslí, že oni tvoří dějiny. Netvoří nic a je fajn, že mají dovolenou. Kldině by mohla trvat i déle...

 Tihle Mirci Dušínové přivedli zemi na pokraj průšvihu a jedou si na dovču,ale za všechno může Okamura. To je tak směšné, že tomu může věřit snad jedině tažné zvíře na tři. Ale podat trestní oznámení, to zní tak důležitě, že? Taky se mi chce podat trestní oznámení, ale na vládu ČR. Mě se nikdo neptal, jestli souhlasím se sankcemi vůči Rusku, nikdo se mne nezeptal, zda souhlasím s tím, aby se poslaly asi tři milióny do Iráku, aby tam posílali zbraně, aby aby aby...

  V důsledku těch silných svalů tady u nás přijde dost lidí o práci a hodně firem o zisky. Můžeme se plácat po zádech, jak to malý zajíc nandal velkému medvědovi. Ale, když je ta naše politická honorace v laufu, určitě dá těm lidem práci a firmám nahradí ušlý zisk se svého. Nebo to zase zacvakáme všechno my a hodí se to na Okamuru? Taky varianta.

 Vůbec netvrdím, že je někdo neomylný a naopak. Jen říkám, že je fakt dost divné, když nás přesvědčují o té správné pravdě zrovna ti, co by měli raději už hodně dlouho mlčet. Kam nás dovedli a za jakou cenu, víme všichni.

Pěkný večer.

Autor: Roman Košťál | sobota 9.8.2014 21:28 | karma článku: 37,99 | přečteno: 1815x
  • Další články autora

Roman Košťál

Hamáček v parku...

14.4.2020 v 14:14 | Karma: 25,80

Roman Košťál

Osm hodin pro Kalouska...

25.3.2020 v 19:22 | Karma: 41,40

Roman Košťál

Nadpis si doplňte sami...

24.2.2019 v 18:24 | Karma: 39,80

Roman Košťál

Jednu svíčku za mámu...

16.12.2018 v 20:50 | Karma: 39,71

Roman Košťál

Oni jsou migranti a "migranti"

4.10.2018 v 20:17 | Karma: 40,76

Roman Košťál

Neskutečná pitomost. A co dál?

18.9.2018 v 18:24 | Karma: 40,19
  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2593x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik