Prý pochod hrdosti... Proboha, jaké a na co?

 Nechci nikoho soudit a myslím, že jsem celkem tolerantní. Nicméně, když se určitá menšina rozhodne propagovat svou určitou jinakost formou veřejné propagace, hlava mi to nebere. Nějak jsem si nevšimnul, že by třeba hluchoněmí proudili Prahou a demonstrovali tak jakousi hrdost.

 Nikomu nechci upírat právo na cokoliv, nikomu nechci kázat a říkat, jen tak to má být. Ovšem na druhou stranu absolutně nechápu, že zde může existovat nějaká skupina lidí, která může veřejně propagovat svůj styl života a to dokonce na náklady společnosti, tedy za veřejné prostředky. Když se mají rádi dva kluci nebo dvě holky, fajn. Já jim to přeji, jen netuším, proč kvůli tomu je nutné a dobré pořádat jakýsi průvod.

 V EU se prý začínají objevovat hlasy, že se přestane v rodných listech uvádět údaj: Otec a matka. Prý by je mohly nahradit výrazy: Rodič 1 a rodič 2. Právě z toho důvodu, aby bylo v rámci jakési rovnoprávnosti umožněno párům stejného pohlaví adoptovat a vychovávat děti.

 Co dodat? Hrdost má možná mnoho podob, ale pardon, tuhle nějak nechápu... A nepomůže mi k tomu ani ta paleta barev, co by snad měla značit nějakou pestrost. Život asi opravdu umí být pestrý a je to tak dobře. Jen nevím, zda může paleta barev nahradit rozum a normálnost.

 Ono je vůbec zajímavé, že ačkoli třeba kuřáků je tady o mnoho více než těhle "hrdých", tak jsou jim neustále zmenšovany práva a možnosti, kde mohou svou úchylku provozovat. A to přesto, že nemalou měrou přispívají do státního rozpočtu. Na druhou stranu nám tady ti "hrdí" každoročně zaměstnávají svým barevně hrdým pochodem hafo policistů a různých koordinátorů a je to OK.

 Jo, jenom na okraj... Viděl jsem spoustu fotek, které si zde nedovolím uveřejnit, jak ten pochod hrdosti probíhal. Kdybych se kdekoli na veřejnosti svlékal a obnažoval, asi bych na té veřejnosti dlouho nevydržel a jen těžko by to někdo nazýval jako projev hrdosti. Ale ono je to u nás už asi normální. Někdo něco může a je to dokonce v rámci společenské objednávky "IN", a někdo je holt jenom ten zlej. Na toho máme těžkooděnce a spoustu multikulti poradců a neziskovek.

 Pěkný večer.

 

Autor: Roman Košťál | neděle 17.8.2014 18:41 | karma článku: 45,47 | přečteno: 5927x