Volby? Je to dobrý, všichni kámoši přišli...

Skončila komedie s hrdým názvem "Volby." Všichni straníci, rodiny kandidátů a jejich kamarádi se dostavili k urnám v hojném počtu a dali průchod své demokratické volbě. Bylo jich celých 16,69%... Sláva, máme další spasitele národa, hlídače demokracie a pojistku spravedlnosti.

 Tak jsem si dnes pustil naší-vaší veřejnoprávní stanici, jenž nám za demokraticky vydírané, pardon vybírané, poplatky nabízí nekonečnou škálu kvalitní zábavy a objektivního zpravodajství. Dozvěděl jsem se, že je prý dnes nějaká super - sobota. A jak je prý důležité, kolik nových kandidátů zvolíme. No, zvolíme...

 Kdyby tato volební "účast" byla při jakémkoliv referendu, bylo by neplatné. Z toho by se dalo odvodit, že tahle senátní groteska je jenom jakousi nevýznamnou epizodou druhořadého významu. No jo, ale proč teda ta super - sobota? Tak mě to zaujalo, že jsem na to chvíli koukal a musím říct, že jsem fakt koukal! Opravdu výživné byly přenosy z TK se stranických center, které přicházely po zveřejnění výsledků. Dozvěděl jsem se, že kandidáti svedli hrdinský boj, že jsou stateční a čestně bojovali... Pak tam někdo s německy znějícím jménem zablekotal něco o tom, že to musí teprve vyhodnotit, aby zjistili, jestli třeba Pepa a Tonda s Máňou někde nepařili a nesnížili tak volební kvórum nějakého kvalitního a statečného kandidáta.

 Pak jsem na tom našem veřejnoprávním a vyváženém mediu zhlédnul reportáž o dvojici těch neustupných bojovníků v podání dua Štěch - Jahelka, jak drsně, statečně a čestně bojovali i ve volební den. Štěch jel někam obdivovat jablka a Jahelka si šel zahrát tenis. Aby se to nepletlo, po rozhovoru s Xenou Baudyšovou, nově zvolenou senátorkou, jsem už kroutil hlavou totálně. Ta jistě milá a hodná paní má za sebou kariéru, která si určitě zasluhuje úctu. Nicméně, obávám se, že po jejím dnešním skeči, musí být každému jasné, že o práci senátora nezaslechla nic ani ve výtahu. Skrze obrazovku jsem se od ní dozvěděl, že tedy jako, když byla zvolena, bude i nadále bojovat za práva dětí, proti domácímu násilí a týrání zvířat. O tom, zda bude nějak drřet politiku koalice, prý zatím neví, musí se rozkoukat a počkat, co řekne šéf... Jak říkám, hodná paní.

 Závěrem bych rád ČT a všem voličům (vzhledem k oficiálnímu počtu by to šlo možná i jmenovitě) poděkoval, za skutečně dobrou zábavu. Jen bych rád poprosil, aby vzhledem k pěknému počasí byl posunut tento gejzír demokratické komedie do večerních hodin. Ne každý je politikem a není tak příliš obvyklé mít "dvojku na žíle" už odpoledne. Protože koukat na to střízlivý, to je mazec!

 Pěkný den.

Autor: Roman Košťál | sobota 18.10.2014 20:59 | karma článku: 33,96 | přečteno: 1563x
  • Další články autora

Roman Košťál

Hamáček v parku...

14.4.2020 v 14:14 | Karma: 25,80

Roman Košťál

Osm hodin pro Kalouska...

25.3.2020 v 19:22 | Karma: 41,40

Roman Košťál

Nadpis si doplňte sami...

24.2.2019 v 18:24 | Karma: 39,80

Roman Košťál

Jednu svíčku za mámu...

16.12.2018 v 20:50 | Karma: 39,71

Roman Košťál

Oni jsou migranti a "migranti"

4.10.2018 v 20:17 | Karma: 40,76

Roman Košťál

Neskutečná pitomost. A co dál?

18.9.2018 v 18:24 | Karma: 40,19
  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2593x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik