Transformace dokončena. Ámen...

 Lidé nechodí k volbám, nechodí k referendům a politici jsou v poho. Bez ohledu na nějaká voličská přání si složí tu partu do mariáše klidně bez nás. Klaus se podivuje tomu, že někdo vůbec je nějak nespokojený a pochvaluje si, jak to tehdy v těch devadesátkách krásně a skvěle trefil.

 Viděl jsem Hyde Park, kde byli hosty p. Malý a p. Sokol. Byla to celkem fajn ukázka toho, nakolik jsou ti, co se nějak podepsali pod celkem zbídačený morální stav naší společnosti naprosto mimo. Pan Malý si vystačil vlastně jen s tím, že všechno bylo fajn a on nebyl v žádné vysoké funkci, takže za nic nemůže. Pan Sokol to poslal ještě o level výše konstatováním, že všechno proběhlo skvěle a jediné věci, které lituje je fakt, že ubylo psychiatrů, neboť kdyby jich bylo více, nebylo by dnes tolik bezdomovců!!! Opravdu fantastické a naprosto reálné vidění světa.

 Dnes jsem si přečetl článek p. Klause, kterak vše bylo v devadesátých letech naprosto skvělé, jak skvěle proběhla transformace, a jak tady nebyly žádné milióny nezaměstnaných a jak nám vlastně celý svět záviděl. Poplácal se po zádech, párkrát si plivnul na ty, kdo měli a mají jiný názor a nakonec nám popřál, abychom konečně pochopili jeho genialitu. Prostě, transformace byla úspěšně dokončena... Zlí jazykové budou možná tvrdit, že dokončena byla až jeho finálním kouskem v podobě senza amnestie, ale to víte, škarohlídi.

 Prezident Zeman si dovolil nepozvat na státní mejdan dva rektory a hned ti praví bojovníci a hlídači cti, morálky a lidské slušnosti v podobě Kalouska, Bendy, Němcové, Polčáka, Dienstbiera a dalších mohykánů řvou a jsou zděšeni, že si to vůbec prezident mohl dovolit.

 Aby toho nebylo málo, tak se ještě dočkáme i pár plivanců směrem k Wonkovi... Jo, je potřeba zdůraznit, že v minulosti to vlastně bylo nějak jinak. Už proto, aby se nějak okecalo i to, že už asi nebudou potřeba ani ta lustrační osvědčení. Ony totiž kompikovaly a stále komplikují kšefty těm velkým klukům.

 Nebyli bychom v ČR, aby se to nějak nevymyslelo. Flákneme do PS hlavu Karla Kryla a tím, jako bychom tam pustili svěží vítr demokracie. Kdyby byl Kryl naživu, tak p. Hermana nakopne do řiti tak, že se nezastaví ani na ÚSTRU, který jen tak mimochodem, propustí taky pár lidí. Co kdyby ti badatelé náhodou na něco, třeba omylem, přilšli...

 Jak to říkal Kryl? "Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou..." Měl těžkou pravdu.

 Pěkný večer.

Autor: Roman Košťál | sobota 25.10.2014 21:31 | karma článku: 32,41 | přečteno: 1095x