Britská policie prý zadržela "Čecha"

Skoro jsem se leknul po přečtení titulku, že ty destičky z hrobů v Terezíně má na svědomí naše bránkářská jednička. Pak jsem ale viděl foto zadrženého a došlo mi, že je vlastně vše OK. Jenom ti Angláni jsou asi rasisti...

 Bylo to takové svěží, vánoční připomenutí, že i krádež ( 1,7 mega) a zneuctění památky a hrobů se dá kvalifikovat tady v té džungli jako "zatajení věci." Kapku mi stojí rozum, že se nejedná o silvestrovský vtípek, ale bohužel ne. Je to čirá realita naší spravedlnosti. "Zatajení" se stalo v roce 2008 a naše přímočará justice vyvážila své misky spravedlnosti už v roce 2013 ! Prostě, profesionálně odvedená práce se skutečně tvrdými tresty pro pachatele. Takový rozsudek jistě odradí další možné potencionální zatajatovatele od podobných skutků.

 Taky mne zaráží ten otevřeně rasistický přístup Britů. Copak si nevšimli, že zadržený trávil čas v Anglii hlavně proto, že tady je utlačován? A proč vlastně na toho chudáka byl vystaven mezinárodní zatykač? Vždyť tady u nás dostal akorát podmínku? Že by v rámci té podmínky, jistě zcela náhodně a bez svého přičinění, něco někde zase zatajil?

 Kdyby to nebylo k pláči, musel bych se smát... V podstatě bych si mohl vyložit rozsudek asi následovně:

 Všichni tři podezřelí onoho dne spěchali do práce. Cestou se chtěli ještě pomodlit za oběti v Letech u Písku, ale bohužel se spletli. A tak shodou dopředu neplánovaných náhod se ocitli v Terezíně. Když už tam byli, pomodlili se za popravené a na památku si vzali ony bronzové destičky. Z úcty k mrtvým potom tuto drobnost zatajili. Naštěstí naše spravedlivá justice správně a spravedlivě vyhodnotila fakta a rozhodla tak, jak jsme si již vlastně zvykli... Dyk more, hlavy bílý.

 Dávám článku hodinu, maximálně dvě.

 Pěkný den.

 

 

 

 

 

Autor: Roman Košťál | sobota 27.12.2014 20:38 | karma článku: 47,33 | přečteno: 11968x