Chovancovo "než..."

Se zájmem jsem si přečetl rozhovor s ministrem Chovancem. V podstatě nám všem bylo sděleno, že v otázce imigrantů ze Sýrie už bylo rozhodnuto. Otázka už nezní "Jestli, ale než..."

 Nechci příliš komentovat to, co bylo miliónkrát okomentováno přede mnou. Nechci se babrat v tom, co si myslím o pokryteckém gestu asi padesáti politických hlav v čele jakéhosi pochodu za "SVOBODU." Oněch 200 metrů je vlastně vypovídajících a symbolických... Oni už před lety nakročili směrem, který nám smysluplnost té cesty právě dnes jasně ukazuje. Dnes se jen vyjevilo, nakolik byl onen směr, nakročením nás všech a kam.

 O to větším strašákem je pro mne osobně rozhovor s ministerm Chovancem, kde on sám zmiňuje fakt, že než přijmeme uprchlíky, je třeba je prověřit. A to hlavně ty dospělé. Abychom si prý nezadělali na problém... Zároveň pan ministr vypichuje fakt, že na pomoc uprchlíkům (férově musím říci, že se má jednat o pomoc v zemích jejich původu, či blízké narodostní identity) bylo již vyčleněno 100 miliónů Kč.

 Fajn... Takže, naše BS mají prověřit dospělé imigranty o jejichž přijetí je vlastně již rozhodnuto. Tedy naše BS, které nejsou dva roky schopni prověřit pana Mynáře, mají zajistit bezproblémovost oněch příchozích? Tak jestli budou postupovat stejným tempem, tak je reálné, že ti dospělí již opravdu problémem nebudou... Ovšem, děsí mne i taková maličkost, že třeba právě ve Francii, ale i jinde, útočili a útočí už další generace přistěhovaleckých rodin. Takže prověřovat ty současné dospělé, je kapku mimo.

 Pan Chovanec zdůraznil vlastně i naší povinnost přijímat uprchlíky z důvodu jejich ohrožení na životě. OK, nemám problém. Jen bych se chtěl pana ministra zeptat, jak zaručí bezpečnost mým dětem, vnoučatům... Zmínil i nutné operace syrských dětí. Samozřejmě, jsme přeci lidé a evropani k tomu. Bylo by to asi to poslední, co by mi vadilo, kdybych ovšem nebyl občanem státu, který je ochoten postarat se o imigranty, o postřelené majdanské demokraty a na operace svých vlastních děcek se sbírají víčka z PET lahví!!!

 Jo, není to tak dlouho, kdy bylo zmíněno i možné referendum k přijímání imigrantů. Za loňský rok bylo na světě přes 56 miliónů uprchlíků... No, koho by to zajímalo, že? Proč se ptát vlastních voličů a občanů, co si o tom myslí?

 Zpráva ČTK (v exilu) ze dne 8.1. 2039: Do redakce pražského satirického časopisu "Ulov si svého Čecha ve jménu Alláha" vtrhli dva agresivní evropští teroristé...

Pěkný den.

Autor: Roman Košťál | neděle 11.1.2015 21:11 | karma článku: 38,27 | přečteno: 1870x