Roman Košťál

Kterak mi psali soudruzi, že bylo líp...

13. 06. 2015 19:18:42
Ťuknul jsem na FB do jedné diskuse. Jednalo se o to, že prý všechno bylo za komančů lepší a bylo dobře a snad, že to můžeme zase vrátit... Vyjádřil jsem se ve smyslu, že teda jako fakt nechci. No, dostal jsem nandáno.

Já nechci dělat arbitra všem režimům, které jsem zažil. Jenom bych chtěl říct svůj názor. Nemám patent na rozum a ani ho mít nechci. Je mi jasné, že to, co nám nabízí současný systém, není něco nad čím bych jásal, ale...

Tak nějak, když se do mne nakufrovali ti soudruzi se svou ničivou teorií, že bylo dobře a teď je to všechno špatně mi napadlo, že je hrozně jednoduché říkat, že... Že co? Že to stálo za velké kulové, že to bylo hrbení se před vším? Že jsme neměli ani blbej toaleťák? Že se kradlo o sto fidli, ale říkalo se tomu socialismus?

Nechci Vás nějak otravovat. Nechci, aby to vyznělo nějak arogantně, že mám jedinou pravdu. Nemám, a mít ani nebudu. Jen jsem chtěl zmínit, že přes všechna zvěrstva, která nám přinesla ta "novodobá" demokracie, mám pořád pocit, že je to lepší...

Není to tak, jak jsem doufal. Fakt není... Taky jsem chtěl něco, co by bylo nějak lepší pro nás všechny. No jo, ale o tom přece můžeme rozhodovat my všichni. Můžeme volit a potom nadávat. Já vím, je to jenom malá útěcha, ale je to pořád lepší, než volební výsledek pro KSČ s výsledkem 99, 98%. To byl naprostý Kocourkov.

Já jsem si vědom všech disfunkčních anomálií současného systému, mám opravdu velký problém absorvovat neskutečné zhovadilosti, ale lidi, pořád je to lepší, než to bylo. A to říkám s vědomím toho, že jsem sám hledal práci rok a doma se mi to celkem promítlo.

Asi by bylo fajn si vzpomenout na dobu, kdy jsme cinkali klíčema. Pořád je v kapse máme... Možná by nebylo od věci je vytáhnout a zacinkat ještě jednou. Klíče to asi nezachrání, ale my všichni můžeme něco změnit. Mám dojem, že je o mnoho lepší měnit něco, co nechceme, než se vracet tam, kde jsme už jednou byli.

Možná se pletu a jenom kecám... Nakonec, Ti soudruzi mi to řekli jasně., Jsem hajzl. OK.

Pěkný den.

Autor: Roman Košťál | karma: 34.93 | přečteno: 1486 ×
Poslední články autora