Symbolické šibenice vadí, reálné hrozby ne...

Pane Sobotko a Chovanče. Jste jenom pokrytečtí nositelé socialistické myšlenky, nic víc a nic míň. Pan Sobotka dostal nafackováno LIVE a pan Chovanec, coby elitní práskač, jenom plní roli užitečného idiota. Inu, elita...

 Tihle dva elitní politici posledních hanba let, se nám snaží namluvit, že je vlastně trestné použít nějaký symbol k protestu. Že symbolické šibenice v rukou demonstrantů proti migraci byly něco, co je už vlastně trestné. V očích těchto dvou zprofanovaných přisluhovačů EU, jsou kvóty špatné, ale bez nich prý to půjde úplně v pohodě. Můžeme bez kvót přijímat, můžeme zajišťovat pomoc těm potřebným a na naše lidi se vykašleme, na naše děti budeme sbírat víčka a vypisovat konta pro jejich záchranu.... Není tady něco blbě?

 Symbolická gesta jsou něco, co prý může skončit i smrtí. Praktické kroky soudružky Semelové a spol., nevadí... Tihle politici klidně nechají "podnikat" ve svém humanistickém oboru různé zbrojaře až do doby, kdy jim to jebne pod nosem a přímo ohrožují lidi kolem. Do té doby je to fajn. Stačí jenom nějaké to všimné a kousek z daní...

 Nevím, možná se pletu, ale ty šibenice v rukou demonstrantů nebyly namířeny jenom proti těm imigrantům, ale i proti těmhle rádoby humanistům, jejímž jediným cílem je vlastní benefit ( a vždycky i byl ) a jen si hrají v současných rolích na něco, co je už nad jejich reálné možnosti. Totiž, jednat v rámci schopnosti ne pro své politické (hamižné) cíle, ale ve prospěch těch, co je volili a dostali tak tam, kde jsou, dle mého, spíše na obtíž.

 Fakt, že jsme v určité fázi ekonomického růstu, není zásluhou této vlády. A i proto, by měli tito politici volit svá slova vhodněji a neusurpovat si právo "první noci" jenom proto, že...  Ono to "ŽE" je hodně proměnlivá hodnota.

 Na jejich místě bych nevykřikoval hesla o tom, kterak je něco nebezpečné a symbolické. Spíše bych se snažil o to, aby se ta symbolika a nebezpečnost dala odvrátit. To ale opravdu jenom těžko lze dosáhnout tím, že odmítnu diktované kvóty a nahradím je něčím, co může být v konečném důsledku ještě horší. Potom ty šibenice nejsou jenom symbolem, ale reálnou hrozbou něčeho, co můžeme čekat. A to už potom bude pozdě na nějaké proslovy těch "moudrých."

 Zatím jsou to jenom "kecy" z obou táborů. Můžeme fandit těm, nebo těm druhým. Zatím... Jenom mám dojem, že přípravná fáze na tu ligu už skončila a začne se hrát. Nejsem si jistý, že trenéři Sobotka a Chovanec dostatečně přečetli taktiku soupeře..

 

 Pěkný den.

Autor: Roman Košťál | sobota 4.7.2015 19:46 | karma článku: 41,89 | přečteno: 1762x