Běženci prý nechápou, proč je Češi vězní...

Dobře, zkusím to tak nějak naznačit i všem těm lékařům a inženýrům ze Sýrie. Půjdu-li v ČR chytat ryby, musím mít povolenku. Jdu-li k někomu na návštěvu, nejdříve zazvoním a ne, že mu tam vlezu oknem. Stačí?

 Nejdřív se jim říkalo migranti, potom uprchlíci a nyní běženci. No, možná, že zítra se jim už v rámci naší mediální masáže bude říkat třeba štafeta míru a přátelství... Z celkem 828 migrantů na našem území je 698 mužů. Jistě to budou všichni ti x-krát zmiňovaní absolventi a rodiny s dětmi ze Sýrie. Jen mi tedy při jejich vzdělání jaksi uniká fakt, že něco nechápou. Holt, asi měli v Sýrii nějakou tu pobočku Plzeňské fakulty. A taky možná, co já vím, třeba nebudou tak úplně všichni z toho zmíněného státu zmýtaného válečným konfliktem. Nevím... Ono se to celkem dost těžko pozná, když pro jistotu často nemají žádné doklady.

 Je celkem ucházející, že z jedné strany se v médiích setkáváme s názory, že jsou to vlastně jenom nešťastní lidé, snažící se spasit holý život a potom nám ta samá média přínáší zpravodajství o tom, že migrant-uprchl-beženecké ženy se bojí jít v noci i na WC. Přitom žijí přeci jenom mezi těmi svými, o život bojujícími, ing. a mudr. hodnými.

 Určitě se má pomoci lidem v nouzi, ale je pitomost vymýšlet na to nějaké kvóty. A ještě větší pitomost je snažit se to okecávat tím, že to stejně fungovat nebude. Jistě, nebude. Ale tím, že vůbec jakési stupidní kvóty projdou, už jenom tím vlastně garantujeme všem těm invazivním, nelegálním nájezdníkům jakousi záruku toho, že mají nárok a oficiální požehnání nás tady vlastně zamořit. A pak už bude sakra pozdě na to, abychom se cítili jako Charlie...

 Hloupá a krátkozraká politika EU mi připomíná běh po minovém poli. Šance na to ho proběhnout je, ale... A vůbec nechápu tu rádoby sociální korektnost. Hloupé povídačky o tom, že nám tady pomohou zacelit díru na pracovním trhu, to je megablábol na úrovni Sobotkovy privatizace OKD.

 Premiér je silný za řečnickým pultem v PS, ale v rámci EU poslušně zcvakne podpatky a dělá, že se vlastně nic neděje. Ministr Chovanec nasadí na hranici celkem 200 policistů na tři směny a Ty občane klidně spi. Ochráníme Tě a když budeš mít kliku, tak možná i třeba na úrovni Uherského Brodu. Jen se obávám, že tady těch "střelců" hrozí kapku víc.

 Allah Akbar, nebo (zatím) Pěkný den. R.K.

 

 

Autor: Roman Košťál | sobota 3.10.2015 19:55 | karma článku: 43,74 | přečteno: 3070x