Nějak mne ta novodobá demokracie nebaví...

Začalo to sametově, celkem fajn. Devadesátky byly v poho, jenže... Jenže potom, začaly tzv. elity nabývat dojmu, že ONI budou NÁM určovat, co je pro nás všechny správné. Mám dojem, že to už tady jednou bylo...

 Jistě, dá se namítnout, že právě tohle je demokracie a já jsem jenom nějaký zapšklý pitomec. Jenže, zrovna tak mohu argumentovat tím, že ve svém okolí slyším jenom nadávky a stížnosti na to, co musíme všichni každodenně řešit. Že nikdo nechce slyšet a ani poslouchat vůli těch, kdo ty politické šášuly dostal k moci. Že ten, kdo v rámci občanské odpovědnosti volil, je naprosto konsternován, že i ti, co spolkli koblihu jsou totálně rozčarovaní.

 Nelíbí se vám to, či ono, okamžitě jste zaškatulkováni do krabičky těch špatných. Jste najednou na odpis. Už nejste tou hybnou silou demokracie, ale naopak. Jste nazýváni xenofoby a extrémisty. Proč???

 Protože si někdo udělal z toho, co má sloužit všem soukromou agenturu na sexy prachy pro pár vyvolených či zvolených? Protože my všichni jsme jenom dav neviditelných, kdežto ONI jsou ti zvolení u krmelců a mohou najednou všechno?

 A protože se tomu veřejnému divadlu stále říká demokracie, tak jenom proto je dle těch (bohužel zvolených) zastupitelů občanské veřejnosti ona současná takydemokracie prostě legální a naprosto nezpochybnitelná, protože přeci ONI mají NÁŠ hlas.

 A tak nás mohou pucovat za naše názory. Mohou nám všem nutit naprosté kraviny ve jménu oné demok... Ani se mi to nechce psát do konce. Ne, tohle není to, proč chtěli lidé změnu. Tohle je jenom změna v tom, že veksláci a komouši našli cestu kudy a jak...

 Nikdy žádná řeka neteče jenom na jedné straně. Ona stále poudí uprostřed koryta a jenom ten, kdo chce zvýhodnit svůj břeh začne povídat, že je to jinak. Voda je mokrá, nebe modrý... Zbytek jsou kecy.

 Pěkný den. R.K.

Autor: Roman Košťál | sobota 7.11.2015 20:30 | karma článku: 42,69 | přečteno: 3020x