Janoušek je chudák a Ortel je hrozbou....

Nechápu... Janoušek se prý praštil do hlavy a je nějak mimo. Ortel se do hlavy nepraštil a je taky nějak mimo... Nevím, asi jsem taky nějak kousek vedle. Hajzlovi stačí diagnóza. Tomu, kdo říká pravdu, nestačí nic.

Tak a máme tady už teď takovou silvestrovskou taškařici... Pan Janoušek je prý ve stavu takovém, že prostě nemůže absolvovat dobu nápravného zařízení. Bolí ho hlava, je mimo.No, osobně si myslím, že byl mimo už dávno. Ale mimo, tak nějak jinak... Je smutné, že soudy v rádobydemokratické společnosti jsou schopny přistoupit na hru: "Hele, mám průser, bolí mě z toho hlava...", ale budiž... Co jsme si vycinkali, to máme.

 Daleko hnusnější je fakt, že je v současnosti normální a zřejmě i morální vůbec argumentovat tímto stylem. Kde zůstala obyčejná lidská slušnost? Kde jsou jakési principy normálního, lidského chápaní? Nechci a nebudu to soudit, jenom si říkám... "Ty vole..."

 Přeji panu Janouškovi brzké uzdravení, aby mohl absolvovat zasloužený trest. Přeji celé společnosti, aby excesy byly nějak potlačeny. Přeji si, aby Ortel dostal Slavíka, protože ON si ho zaslouží... 

 Nechci a nebudu řešit Janouška  a ani Ortela. Na hlavu je Janoušek, na pravdu je Ortel... A ona ta skutečná pravda prostě bolí. Bolí tak, že se musí zašlápnout, aby.... Myslím, že to platí v obou případech. Jenom ty důvody a záminky jsou dost jiné...

 Venku je hnusně, ale možná, že není... Nezávislý soud by rozhodl, že svítí slunce... Tak jo...

 

 Pěkný den. RoK

Autor: Roman Košťál | úterý 5.12.2017 16:02 | karma článku: 40,86 | přečteno: 1889x