Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Po roce 89 politici hlásali ( a možná tomu i sami věřili), že budujeme blahobyt pro všechny a život v míru (protože země socialismu jsou ty, kdo vyvolávají napětí ve světě).

Dnes je zřejmé, že blahobyt bude je pro vyvolené a jdeme od jedné války k druhé.

Takže kdo je optimista soudí, že úpadek bude jen pozvolný a bojovat se bude daleko od našich hranic...

2 2
možnosti
Foto

Asi ano, jen těch vyvolených je tak nějak hodně, což mi napadlo, když jsem se v pátek prodíral autem přecpanými ulicemi. Víte, kolik je u nás registrováno automobilů? Skoro 4,8 milionů.

1 0
možnosti
Foto

Soudruzi ať si píšou cokolivRv

Já Vám, milý autore, píšu, že Vám dávám velkou KARMUR^R^R^

10 0
možnosti
Foto

Tak já tedy moc děkuji. Bez toho, aby mi to schválil uliční výbor.:-)

3 0
možnosti
LH

A pane autore, pochopil jste, že všechno zlo pochází z Prahy?Kolik lidí z vesnic tleskalo v r.1948 na Staroměstském náměstí Gottwaldovi?Kdo mu provolával slávu?Kdo založil první milice?Byli to snad lidi z Krkonoš, Šumavy, Krušných hor a pod?

A můžete mně říci kolik lidí z těchto lokalit tleskalo Havlovi a kolik lidí provolávalo HAVEL NA HRAD?

My na vesnicích jsme se museli starat aby lidi v Praze měli co jíst a samou rozežraností (protože si nevážili práce zemědělců) se snažili režim, který už nebyl tak hrozný jako v padesátých letech svrhnout.

2 9
možnosti
AK

To snad nemyslíte vážně.

Představte si, že by Praha včetně jejích obyvatel byla od zítřka zrušena.

Kolik současných problémů naší země by se tím vyřešilo?

0 0
možnosti
MC

Soudruzi jsou jako zvířata. Řvali tehdy, řvou nyní a svým řevem nadále vychovávají další zvířata. V tom, že se jim dnes dostává sluchu a navracejí z i z opačné světové strany máte bohužel pravdu.R^

7 3
možnosti
Foto

Vy jste soudruh, že tady tak řvete?

3 9
možnosti
Foto

Ono to není tak jednoduché, jak se to zde různě diskutuje. Ty požadavky se totiž liší nejen člověk od člověka, ale také u stejného člověka s věkem, zdravotním stavem a podobně. Dva lidé se obvykle neshodnou, jaké auto je "lepší". Takové kritérium prostě neexistuje. Někdo řekne, chci levný a úsporný vůz, který mě za co nejméně peněz dopraví z bodu A do bodu B. Ale jiný chce tu samou štreku projet tak, aby jel co nejrychleji, nejpohodlněji a nejbezpečněji.

To ale není zadarmo. Takové auto stojí třeba desetkrát víc a dosažitelná je pouze ojetina a také ty provozní náklady nejsou malé. Spíš o dost větší.

Ale někomu stojí za to takovým autem jezdit a druhý ho považuje za blázna.

A stejně tak může jeden obdivovat "jistoty socialismu", především jistotu práce a druhý zase obdivuje současné možnosti růstu, zbohatnutí, atd.

Takže, každý člověk to vidí jinak a také v časové ose jinak. Tím myslím to, že na co jako čtyřicetiletý za totality nadával - nemožnost pružné změny zaměstnání - tak přesně toto by ve svých padesáti letech uvítal.

Krásně to napsal Jaromír Nohavica:

"Pane prezidente České republiky

oni mě propustili na hodinu z mý fabriky

celých třicet roků všecko bylo v cajku

teď přišli noví mladí a ti tu řádí jak na Klondiku"

6 0
možnosti
Foto

Ti dnešní mladí také jednou budou staří...

3 3
možnosti
Foto

Problém je, že jsme se toho socialismu nezbavili.  Vyhnali jsme ho na východ a vrátil se nám ze západu.  Jediná šance na zlepšení je tvrdý neregulovaný kapitalismus.

4 1
možnosti
MJ

Hezký večer.

Co je to ten tvrdý neregulovaný kapitalismus?

1 0
možnosti
MJ

Hezký večer.

Není se co divit. Hlavně důchodci to říkají. A má babička také. Zvlášť když ji tento režim nutí žít na pokraji bídy. Nemá bídu, protože má dobré děti a vnoučata. Má štěstí. Která babička ho má? A víte co měla za sebou? Těžkou práci v soukromém , jejich, statku.Komunisté jim statek "vyjednotili". Nechali jim dva koně , dvě krávy, na drůbež nešáhli.A přesto říká: " Ano , děly se věci, ale oni by mne chcípnout hlady nenechali". Miluji ji, a to nezmění žádné její názory. Prababičku jsem nezažil, zemřela dříve než jsem se narodil. Pocházela z úřednické rodiny za První republiky. Otec vzpomíná, co mu říkala, když  šel "zvonit" na náměstích." Nevím synu, dobře, ale poznáš co nastoupí za zvěř. Jako za První republiky. Samý zloděj, lhář. Moudrá to žena, Sybila.

4 12
možnosti
MJ

Dvě ženy dvou generací, Každá z jiného prostředí. Ale stejný názor.

1 6
možnosti
AK

Vidím to podobně - je fajn, že jsme se zbavili socialismu sovětského typu, ale že by mne náš současný lichvářsko-exekutorsko-mafiánský kapitalismus nějak euforizoval - to nemohu říct.

Ovšem řada lidí by už dnes klíči nezvonila.

Ne snad z politických důvodů,

ale protože už je nemají - od bytu, od auta...

2 9
možnosti
RC

auto ma mnohem vice lidi, nez za tech komancu. A i ten byt si muzou poridit a nemusi nikde mazat (=uplatky).

6 2
možnosti
Foto

říkám a opakuju stále...jednou měsíčně bychom se cvičně měli do té doby vrátit, aby bylo jasno všem rudým revolucionářům, který o tom nic neví. Komu by to nestačilo, pak jeden měsíc v roce.:-P:-)

14 0
možnosti
Foto

To vůbec nemusíte. Stačí když dotyčného pošlete číst do nejbližší knihovny přečíst Rudé právo z té doby, nebo v elektronické podobě v knihovně Ústav pro český jazyk a literaturu.  Kterýkoliv ročník. Vůbec tomu žargonu nebude rozumět. Naprosto se vyděsí představou, že by nějaké takové noviny měl číst každé ráno.

1 4
možnosti
Foto

Protože ekonomika rozhoduje o všem, tak v jistém ohledu bylo za komunistů lépe. Kilo chleba za 2 kajdy, dnes za 44 korun. A fakt 60 000 měsíčně dnes není běžným  platem. Takže bylo lépe.

0 14
možnosti
Foto

Nashledanou v KLDR.

6 3
možnosti
  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2593x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik