Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Jestli vás nebaví novodobá demokracie...pak vás nemůže bavit žádná existující demokracie. Vždy a všude se vyprofilují nějaké elity, které "pucují" ty ostatní..

Proto řada lidí se uchyluje do různých rovnostářských komunit...aby po čase zjistila, že i v takových komunitách se vyprofilují určité elity, které ...

Prostě i v tom nejrovnostářském společenství platí, že "všichni jsou si rovni...ale někteří jsou si rovnější";-D

1 0
možnosti
JR

J29a42n 62R14á91ž

8. 11. 2015 14:14

Demokracie není vůbec ideální systém, ale zatím lidstvo nenašlo lepší.

Ovšem nesmíme si namlouvat, že systém panující v Bruselu nebo to, co předvádí Merkelová, je demokracie. Kdo si myslí, že to demokracie je, musí mít zákonitě  pocit velkého rozčarování.

Teď je  Evropě velká turbulence a nějaký včas budou demokratické principy potlačovány, jak je to v době krizí obvyklé, ale věřím v sebeočistný proces, který po chaosu znovu etabluje demokracii.

Ovšem platí to jen, když se nám podaří, alespoň v části Evropy, vyhrát válku s Islámem.

2 0
možnosti
JL

Vazena pani, i kdyz vam rozumim co jste chtela rici, musim vam poopravit vasi prvni vetu. "Demokracie není vůbec ideální systém, ale zatím lidstvo nenašlo lepší".

Podle mojich znalosti, demokracie je nastroj a ne system. Ten nastroj ma za ukol dat obcanu moznost se svobodne vyjadrit na kazde urovni. Jakymi kroky a pres jaka pravidla se k tomu dostaneme, muzeme nazvat systemem. Prirovnani britskeho systemu k systemu v USA , nam dava jasny pohled na ruznorodost techto kroku. Oba vsak jsou demokraticke kroky, dat obcanum moznost se vyjadrit.

0 0
možnosti
Foto

Měl byste uvést na nějakém konkrétním případě, jak se ta novodobá demokracie dotkla Vás osobně. A pak se poptat, koho postihlo něco podobného. A když, tak co s tím zkusil udělat.

Za to, jak to tu (dle Vás špatně) vypadá, ovšem máte také svůj podíl viny. Jste totiž OBČAN. Nebo nejste? Řekl bych že ne.

Zkuste se angažovat např. v komunální politice.

4 0
možnosti
JL

Nebavi vas, protoze ta novodoba demokracie neni to, co by to melo byt. Pan Reznik vam to vysvetluje, ze zijete v 'iluzich' On to vedel hned na zacatku !!! (videl mnoho zapadnich filmu). Vy jste cekal neco, co nemuze prijit. Ted vam to reknu tvrdeji. Jestli jste mohl v roce 1992 na podzim volit, jste vinen jako kazdy druhy obcan, ktery volil ANO pro novou ustavu !!!! Nechal jste se nalakat, aniz jste se trochu zajimal, co ta ustava obsahuje. Dnes jen sklizite co jste vy a dalsi obcane na podzim roku 1992 zaseli.

Jiz jsem na techto strankach nekolikrat vysvetloval podstatu nasi nespokojenosti. Vsichni diskuteri se obraci na politicke strany v domeni, ze ta JEJICH je ta prava a ta to za nas vyresi. Proto tech stran, seskupeni a klubu s moznosti jit do voleb mame asi 190 !!! Pri volbach vhodite ten listek te vasi strany a nic vice do novych voleb NEMUZETE udelat. Ta novodoba ustava vas po volbach ODVARILA, abyste tem zvolenym dal pokoj !!!

Jiste se ptate, zda jiny system zastoupeni pro vedeni statu existuje. ANO !!!

Existuje !!! Hledejme uvazlive a hlavne ve statech, kde se voli jedinci a ne STRANY. Ty jedinci jsou vzdy zastupci ruznych politickych smeru. Proto i tam existuje levice a pravice. Tento system vsak musi mit presna pravidla, aby pracoval dobre.

Toto je jen mala pobitka k zamysleni. Mozna toto drcnuti do vas neprijmete. Verte mi, nechtel jsem vas urazit. Prozijte peknou nedeli.

2 1
možnosti
PM

Když už to umíte tak hezky vysvětlit což od Vás beru zkuste dát do pořádku gramatiku a používat diakritiku, jinak Vám přeji hezkou neděli .

1 0
možnosti

Karma za odvahu,

že jste to napsal, tak, jak jste to napsal.

Lidem není tak špatně, aby protestovali a něco měnili. Přežili komunismus, přežijí i kapitalismus. Stačí jim ta demokracie, co je v ČT.

2 2
možnosti
AS

A81d61a15m 93S90t12a79v90a

7. 11. 2015 22:59

Autore, počkejte, jak ty nároky na poslušnost a držet pusu a krok v příštím týdnu budou narůstat.

3 0
možnosti
JS

Již Masaryk říkal "Demokracii již máme a teď nějaké demokraty". A o tom to je. Většina fňuká a čeká, že problémy za ně někdo vyřeší. Demokracie je ale hlavně o osobní a společenské angažovanosti a práci. V demokracii si totiž problémy musíme vyřešit sami. Například v sousedním podobně velkém Rakousku mají hlavní politické strany statisíce členů a u nás sotva 20 tisíc. A zde vidím ten zásadní problém, proto pořád slyším jak to ONI dělají špatně místo toho, abych slyšel jak MY to uděláme dobře.

17 0
možnosti
DS

No jo, jenže v situaci, kdy se i sebenadějnější strana po čase ukáže jako klon těch velkých, strakoidních, už se prostě tak nějak nechce znovu si pálit prsty. A propo - momentálně není u nás strana ani stranička (dokonce ani sdružení), které by mi názorově vyhovovalo a kam bych se chtěla přidat. Na založení vlastní strany jako živitel rodiny nemám čas a ani peníze. Máte nějaký nápad, jak se v takové situaci angažovat a hrdě hlásit, jak dobře jsem schopna to udělat? Jdu do toho... ;-) Mám spoustu nápadů, promyšlených do detailů, popsané hromady papírů různými pamflety a inovacemi, jenže je není kde "udat".

Systém si nás "vychoval" dobře. Kdo chce zajistit současnost pro své děti, musí tomu věnovat tolik úsilí, že už nemůže pomáhat budovat jejich budoucnost. ;-(

4 1
možnosti
Foto

Vy jste neviděl před r. 1989 v TV západní filmy, ty přece tu západní realitu ukazovaly dosti přesně? Žádné iluze jste mít nemohl.

1 7
možnosti
Foto

No, jo, no. Jsem také mrzuté. R^

7 0
možnosti
  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2593x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik