Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte i mou bezvýznamnou karmu.

..

Dovolím si jen drobné formální výtky:

1) „Proč se až pod tlakem přijímají paskvily, jenž neozřejmí stejně vůbec nic?“ — nikoli JENŽ (který), nýbrž JEŽ (které)

2) Uvnitř závorek se nedělají mezery:

„( v rámci toho, co je tady v tom Kocourkově možné )“ – správně je to takto: (v rámci toho, co je tady v tom Kocourkově možné).

3) Odpouštím vám "rovné uvozovky" namísto „správných ‚9966‘ typografických“, protože od vás neočekávám, že jste stejný magor jako já. ;-)

--

*) https://cs.wiktionary.org/wiki/jenž

Kupodivu toto není častá chyba; nejčastěji se chybuje u 1. osoby mužského životného plurálu.

0 0
možnosti

Že je současná "starost" o pana Babiše účelová nelze pochybovat. Na druhou stranu: pokud bylo Babišovo jednání nelegální, nechť se všemi metodami vyšetřuje.

PS: Vzpomeňte, že otázky "proč teď a "proč tito" a "komu slouží" byly při kauze každého politika. To podstatné: . p r o v i n i l . s e, často unikalo. (Což je ostatně důvod té kouřové clony o tom, kdo poukazuje, proč poukazuje a kdy poukazuje).

2 0
možnosti

s autorem souhlasím a patrně chápu... Bureš je darebák, o tom žádná, ale malinko se mi vtírá na mysl krásná česká "potrefená husa ...", nebo ještě jiné "zloděj křičí chyťte zloděje" .. od kauzy padáků (kde mimochodem nešlo "jen" o peníze, ale o lidské životy!) až po prodej ostravských bytů.. místo toho, aby se páni poslanců starali o to, aby se nic podobného nemohlo stát, budou raději kydat špínu na druhé ... lidí tímto znechucení pak mnohdy (zvláště starší generace, nebo obráceně mladí, neznající minulost) volí rudochy v domnění, že to horší už být nemůže ... a ti sice byli a jsou svině, ale alespoň u toho koryta tak nemlaskali 

1 0
možnosti

Všiml jste si "husy" Babiše, jak lže o vině pana Kalouska (a/ protože zákon vůbec existuje /vznikl dávno před tím, než se pan Kalousek stal poslancem/ a b/ protože byl panem Kalouskem použit pro státní dluhopisy /ta debilita námitky!!!/)

1 0
možnosti

Nejmocnější muž v zemi zaslouží zajem veřejnosti, tisku a opozice. A že je Kalousek nejvýraznější postavou opozice není jeho chyba.

3 0
možnosti

M.Kalousek vyzval své kolegy v Parlamentu, aby splnili svou ústavní povinnost, kterou je kontrola vlády a působení jejích členů v případě nejasností. Proto byl zařazen do jednání sněmovny bod o podvodech ministra financí, což je hodně závažná nejasnost. Autorovi to ovšem zní jako moralizování a navíc blbé. Podle něj by tedy poslanci neměli plnit své povinnosti dané ústavou, aby v očích autora nevypadali blbě.

4 0
možnosti
Foto

Tomuhle postoji moc nerozumím, Babiš může všechno, protože jsou kolem něj horší? On sice tak trochu jako krade, ale ostatní určitě kradou víc, takže je dobrý? Možná by bylo lepší nepřiklánět se ani na jednu stranu a měřit jim všem stejně. Nepodléhat tomu, že Babiš na jakoukoliv otázku odpoví, že Kalousek krade, nebrat to jejich pokřikování vážně, protože to jsou jejich žabomyší války a spíše přemýšlet, kdo z nich pro nás může udělat něco co nám prospěje.

5 0
možnosti

R^ No, nejpravdivější je titulek!!!

1 0
možnosti
Foto

Máte hodně rád Babiše a to také vás hodně vypovídá. Hájit takové oligarchu to je stejné jako obhajovat Gottwalda. Kalousek je o proti Babišovi beránek boží.

5 7
možnosti

Problém Babiše je v tom, že káže vodu a chlastá víno. Že ho tepe Kalousek z PS a ne zpoza katru je kuriozita realizovatelná jen u nás

Věřím, že Babiš by mohl sestavit jednobarevnou vládu, kdyby cílil na zjednodušení legislativy a snížení počtu úředníků, kteří pro svou činnost potřebují čím dál více formulářů .... a všem by byla jeho minulost šuma-fuk.

Mohl si říct - mám dost a teď se zapíšu do historie jako ten, kdo to tady dá do stavu, který by chápal obyčejný selský mozek.

Jde ale přesně opačně - EET = + 60-70.000 úředníků + další a další formuláře, pokuty za prkotiny a jiné nesmysly. A jak se říká .... mnoho psů zajícova smrt.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS