Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dlouho jste tu nebyl, a žádná škoda.

Měl jste to tak nechat.

15 7
možnosti
VD

Je to smutné.

Každého lidského života je škoda.

Ale chlapi jeli do války, do cizí země a není to zrovna válka obranná.

Takže za koho a za čí zájmy vlastně bojovali a položili životy.

I když umírají žoldáci, je to i tak smutné, a z lidského hlediska o to smutnější, že za takových okolnosti je těžké mluvit zrovna o hrdinech.

:-)

8 6
možnosti
Foto

Naprostá pitomost a arogance rádoby chytráků, závislých na pitomosti...

Romane, kdysi jsem vase blogy čet. Pravda, byly radikální, ale to jádro třeba i měly. Tohle co jste napsal je nejen hloupé, ale i sprosté vúči těm klukům. Být otec, jdu a řeknu vám to do očí. Nebo vlastně ne, nestojíte za to. Kluka mám v armádě, ročnik 90.

Ti kluci jsou pro mně borci. Až ve středu přiletí, budu už taky doma, zapálim svičku. Ty se běž bodnout...

15 10
možnosti
Foto

Když někdo nesmyslně přijde o život, tak je borec?

4 2
možnosti
VF

Píšete "jejich volba". V tom jediném máte pravdu, tak do toho UBOZE nekecejte.

7 5
možnosti
OK

O17t75a 94K37i79n78c

5. 8. 2018 23:25

Rv RvRv Mám na vás stejný názor jako pan Vlk. Znevažujete památku padlých vojáků. kteří byli nasazeni v boji proti terorismu. Slova úcta a pokora jsou vám cizí, ale špína je vaše.

14 10
možnosti
Foto

Po stažení sovětských vojsk z Afghánistánu v roce 1989 byla zvolena demokratická vláda v Talibanu . V roce 1994 se objevil na paštunské straně Talibán. Tálibán získal finanční i vojenskou podporu od radikálních islámských kruhů ze zahraničí. Velkou cenu pro táliby pak měla zejména pomoc Usámy bin Ládina, který jim poskytl rady, finance i své vycvičené mudžáhidy. Proti kombinaci všech těchto faktorů se už vláda udržet nemohla. V roce 1996 dobyl Talibán Kábul. Vládní síly nazývané nyní Severní aliance se stáhly do severní části Afghánistánu. Tálibán v zemi zavedl totalitní stát založený na radikální verzi islámského práva šaría, zpřísněného navíc o některé staré paštunské zvyky. V čele státu stanul mullá Muhammad Umar a jeho poradci. V zemi byly zavedeny tradiční tresty - veřejné popravy, bičování, ukamenování a utínání končetin. Byla zavedena celá řada zákazů - muži se nesměli holit, byla zakázána hudba, televize, sportovní zápasy, ženy musely být na veřejnosti zcela zahalené, nesměly chodit samy a nesměly pracovat, bylo zakázáno vytvářet nebo vlastnit podobizny lidí a zvířat. Legální vláda požádala mezinárodní společenství o pomoc a RB OSN souhlasila s provedení vojenské akce a vytlačení Talibanu z Kábulu a USA vedlo vlastní akci proti Al Kaidě. Přečtěte si autobiografickou knihu „ Lovci draků „ V té se dozvíte, jaká zvěrstva se Talibán spolu s Al Kaidu v Afganistánu dopouštěl. Podle vás byli i žoldnéři letci RAF, protože i oni brali žold, stejně tak naši vojáci bojující po boku sovětské armády.

13 5
možnosti
OK

O85t92a 26K67i33n61c

5. 8. 2018 23:16

Ale Petřík to musí přeci vědět nejlépe, on má totiž sbírku známek z Afganistánu.

4 4
možnosti
HV

Ale to se mýlíte... Žoldák je označení vojáka pracujícího za peníze. Vojáka ju... Ne hasiče, záchranáře a pod. Vojáka. Nicméně se bloger spletl, neboť žoldákem se rozumí voják pracující za peníze pro cizí vládu. Každopádně já osbně na označení žoldák nevidím nic urážlivého...

4 2
možnosti
HV

Nejak se mi tu pomotalo vlákno, omlouvám se za zmatek...

0 1
možnosti
HV

No, s tou úctou vetránů v USA bych se moc neoháněl. Občas (co jsem viděl) to spíše hraničilo s histerií. Při některých pochodech vetránů chování přihlížejících připomíná pubescentky na kocertě nějakého boybandu. Bývá to až trapné.

3 1
možnosti
AL

Co k tomu dodat.

-------------------

NATO a USA skončily bojovou misi v Afghánistánu, obřad byl v tělocvičně

28. prosince 2014 19:40

„Pozvedli jsme afghánský lid z temnoty beznaděje a dali mu naději do budoucna,“ prohlásil podle serveru BBCvelitel mise generál John Campbell.

Válku v Afghánistánu zahájily Spojené státy v čele s tehdejším prezidentem Georgem Bushem mladším ...

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/usa-a-nato-oficialne-ukoncily-bojovou-misi-v-afghanistanu-pmb-/zahranicni.aspx?c=A141228_190858_zahranicni_ert

5 1
možnosti
AL

Haag podezřívá Pentagon a CIA z válečných zločinů v Afghánistánu

15. listopadu 2016 12:12

Americká armáda a CIA se možná dopustily válečných zločinů mučením zadržených v Afghánistánu.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/haag-podezriva-pentagon-a-cia-z-valecnych-zlocinu-v-afghanistanu-p88-/zahranicni.aspx?c=A161115_120754_zahranicni_aha

5 3
možnosti
  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2593x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik