Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Žádní tři žoldáci, ale vojáci armády České republiky. Žádní muslimští frajeři, ale muslimští magoři. Rv

15 6
možnosti
GH

Kanadska armada byla v Afghanistanu asi do roku 2014 v ramci NATO, mela 158 padlych a zrejme se tam od te doby nic nezmenilo:

158 soldiers

The mostly NATO-led Afghanistan combat mission, which wrapped up in 2014 after 13 years, claimed many Canadian lives: 158 soldiers, one diplomat, one journalist and two civilian contractors.Oct 30, 2015

Investigation reveals 54 Canadian soldiers died by suicide after war in ...

https://www.theglobeandmail.com/news/veterans/article26499878/

6 0
možnosti
OZ

Nemá cenu zde psát, že drtivé většině Čechů je těch kluků líto. Ten zbytek který je tu i jinde haní, je genetický odpad většinou nijak zvlášť inteligentní a je mnohdy i motivován záští k naší zemi, občanům a zřízení.

Ale zjistil jsem, že pár diskutujících ani sám autor, neví kdo je žoldák-žoldnéř a označuje naše hochy právě za žoldáky.

Oni si ve své naivitě prostě myslí, že když voják pobírá za svou práci honorář, tak musí přece být žoldák...No...

Je to tedy takhle: Profesionální voják je vyslán na misi a tam zastupuje svou zemi-tedy ČR a je jedno, že je v nějaké koalici zemí, on zastupuje svou zemi.

Žoldnéř, je voják, který se naopak nechává cizí zemí najmout za honorář a bojuje za tu zemi, která ho najala.viz ruská Wagnerova armáda....

Já chápu, že to většinou nebudou chtít pochopit-ať již z důvodu nízké inteligence, nebo z důvodu pocitu vlastního ponížení, pokud by uznali jednoznačný fakt.

30 3
možnosti
AG

Tak předně, do těchto misi se hlásí vojáci dobrovolně a uzavírání na to nový (zvláštní kontrakt). Tedy z tohoto pohledu se jedná o nájemní vojáky - žoldnéře.

Něco jíneho by bylo, kdyby tam byli odvelení na základě rozkazu a bez nároku na jinou odměnu, než je běžná jejich mzda. Tolik k tomuto tématu.

11 3
možnosti
Foto

J88a38n 34Š64i30k

5. 8. 2018 21:23

Rozumíte významu slova žoldák? Asi ne, protože jinak byste věděl, jak tím ty kluky urážíte. Dochází Vám, jak Váš, zajisté poutavý, titulek může u srdce zabolet jejich příbuzné a přátele? Byl jste tak nedočkavý, sdělit všem svou hlubokomyslnou úvahu, tak proč čekat alespoň pár dní, že...Musíte být na sebe velmi pyšný, jak jste to všem statečně od klávesnice počítače natřel, viďte?

29 3
možnosti
Foto

Jenom jsem řekl, co si myslím... To už se zase nemůže?

8 4
možnosti

Je skutečně tragikomické pod podobnými články číst diskuzi. Nejeden český "vlastenec", který má plná ústa boje proti terorismu a proti radikálním islamistům pod těmito články blekotá, jak měli sedět doma na zadku, jak máme vystoupit z NATO, jak tam ti vojáci jezdí jen kvůli žoldu atd. Přitom jen díky těmto misím, jen díky těmto vojákům máme ještě jakýs takýs respekt u spojenců..

20 1
možnosti
DR

Jo, Pavel zase dostane ve Washingtonu plíšek na hruď co.

4 7
možnosti
Foto

Dovolím si natáhnout sem svůj příspěvek, který jsem napsal do diskuse u Pavla Vrby:

Taliban je ryze Paštúnská, tedy afghánská záležitost.

Talibán není teroristická organizace ve smyslu Al Kaidy, IS či An Nusra.

Taliban operuje ryze na afghánském území, ale ne mimo Afghánistán (s výjimkou paštúnského území v Pákistánu).

Před několika dny jsem četl zprávu, že Taliban jedná s USA, což je hoax již z principu. Pokud Taliban někdy bude jednat s USA, tak pouze o odchodu západních vojsk z území Afghánistánu, NIKDY NE o čemkoliv jiném. Vzhledem k rozloze Afghánistánu (větší než Francie), terénu a způsobu boje Talibanu Západ NIKDY nemůže Taliban porazit. Pokud by v Afghánistánu nebyla cizí vojska, tak pochybuji, že by se Taliban trvale udržel u moci, protože jeho ortodoxní výklad islámu není po chuti většině Afghánců. Ale, pokud v jejich zemi budou cizí vojska, tak se Afghánci přimknou i k takovým fanatikům, jaké Taliban představuje.

Podobné hnutí jako Taliban bylo v Afghánistánu v roce 1929 pod vládou tzv. Baccha Saqao, který zavedl nejtvrdší formu Islámu. Po půl roce jej zlikvidovali sami Afghánci, protože jim byla daleko hůře než za krále Amannuláha, kterého tito fanatikové vyhnali ze země. Jenže tehdy se do toho žádné velmoci nemíchaly.

Historií Afghánistánu se zabývám dlouhou dobu, je to můj koníček. Jako vystavovatel poštovních známek Afghánistánu totiž musím mít dobře nastudovanou i historii.

A divil byste se, co vypovídají dochované poštovní známky. Prokazují historii Afghánistánu poněkud jinak, než nám ji prezentují západní historikové. Myslím tím hlavně druhou polovinu 19. století. A též jsem dělal konzulanta k jedné diplomové práci na téma "Proč Západ nevítězí v Afghánistánu."

Vzhledem k těmto faktům je smrt našich vojáků v Afghánistánu naprosto zbytečná. Toto jsem ostatně napsal již dříve ve svém blogu: https://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=416801

12 8
možnosti
JF

Talibán nejedná z USA, ale s Ruskem, které ho začalo podporovat a vyzbrojovat...

8 4
možnosti

V USA požívají váleční veteráni obrovskou úctu, politik, který se třeba jen nešikovně otře o vzdáleného nevlastního bratrance nějakého válečného veterána si zadělává na problém. Stejně tak třeba v Polsku a jinde. Jen u nás se najde obrovská tlupa zbabělých a hloupých trumberů, kteří budou tyto lidi urážet. A jsou to stejní přitroublíci, co o sobě v hospodě vyřvávají, jací jsou vlastenci, co halekají"Čechy Čechům" a "tahle země je naše" a pak jdou vítat čínského prezidenta a jsou ochotni Číňanům prodat i Pálavu a Rusům Karlovy Vary. Na genetickou výbavu tohoto národa není někdy veselý pohled...Rv

22 5
možnosti
Foto

Podle toho ten svět potom vypadá, když jsou v úctě vojáci, kteří nebojují za vlast, ale za zájmy amerického velkokapitálu. Afghánistán, Irák, Libye, Sýrie...

A jaká je situace v těchto zemích?

Co tam přinesli američtí vojáci, kteří si dle Vás zaslouží takovou úctu?

7 10
možnosti
DS

Ti "žoldáci" byli příslušníci armády naší země. Naše země, jak jistě víte, je členem NATO a vyslali je tam i vámi zvolení zástupci války v čele s naším prezidentem.

17 1
možnosti
JK

Tak jsem čekala, kdo s těmi žoldáky vyrazí první... to jistě nevím, jako na prvního jsem narazila na vás.

Třeba hasiči... to jejich povolání je také hodně rizikové a mohu předpokládat, že většina z těch kluků tohle povolání dělá pro peníze. Jsou tedy žoldáky? Za žold, podle vás, pracují všichni zaměstnanci.

23 2
možnosti
Foto

Asi není úplně jedno, kde pracují a proč... Ale respektuji váš názor. Pěkný den. RoK

4 3
možnosti
Foto

Teď jsem četl, že umřeli tři hrdinové. Podle mne o žádné hrdinství nešlo a proto je nesmysl nazývat je hrdinové. Nechali se zlikvidovat zákeřným muslimským pošahancem, protože nemohou každého Afghánce, který se k nim přiblíží zastřelit. To je na tomto konfliktu, který se odehrává po celém světě obludné. Zlo bojuje s dobrem. Zlo může aplikovat všechny způsoby boje. Dobro musí respektovat konvence a zákony. Pro ty tři padlé by se spíš než hrdinové hodilo označení nebožáci.

10 15
možnosti
OK

O90t82a 25K45i92n17c

5. 8. 2018 21:04

Je zajímavé, že i váš milovaný prezident Zeman to komentuje úplně jinak.

3 0
možnosti
  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2593x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik